26/05/2022

Badges te koop ten voordele van mentaal welzijn: OverKop in samenwerking met Chiro Trezebees

Badges te koop ten voordele van mentaal welzijn: OverKop in samenwerking met Chiro Trezebees

KSA Roodkapjes Veurne

Hé koop jij onze badge?▪️
Met Chiro Trezebees steunen we de zoektocht naar mentaal welzijn voor iedereen. Een thema dat onze Chiro nauw aan het hart ligt. Door een badge aan te kopen, steun jij met ons mee! Alle winst gaat integraal naar het Overkop-huis in Ieper. Wil je meer weten over deze organisatie, lees dan verder. Contacteer Chiro Trezebees via Facebook!
➡️ Een badge kost 4 euro

➡️ Hoe bestellen? Bedrag overschrijven naar BE35 7388 1204 6737 (rekeningnummer chiro) met vermelding ‘lid ksa roodkapjes’ + mailtje naar ons. Levering verloopt via ons

Alvast bedankt voor jullie steun! ❤️
MEER INFORMATIE?
▪️Wat is OverKop?▪️
Dit is een een organisatie die zowel online als live te werk gaat. Jongeren tot 25 jaar kunnen terecht in één van de OverKop-huizen die gevestigd zijn in België. Kinderen kunnen daar binnen en buiten lopen om allerlei leuke activiteiten te spelen. Dit is een veilige plaats waar er een luisterend oor wordt geboden en je beroep kan doen op professionele therapeutische hulp.
Ook online kunnen kinderen via de site chatten met ‘Awel’ als ze hier nood aan zouden hebben. Je kan er inspirerende filmpjes en verhalen vinden van anderen.
▪️OverKop gaan is oké▪️
De naam ‘OverKop’ werd door de jongeren zelf bedacht. Deze naam heeft een dubbele betekenis dit kan zowel slaan op dat het wel eens leuk is om grenzeloos fun te hebben, maar betekent ook ‘zorgen in je kop’. Op deze cruciale momenten staan de OverKop-huizen en het onlineplatform voor hun klaar. Want het is oké om je even minder goed te voelen en het is oké om hierover te praten.
▪️Ontstaan▪️
Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2016 zijn er vijf OverKop-huizen opgericht, één in elke provincie. Op woensdag 16 februari 2022 opende Ieper voor het eerst de deuren van hun OverKop-huis.
Neem zeker eens een kijkje op hun site!
➡️https://www.overkop.be/huizen