Info

werkjaar 2022-2023

Wie? Waar? Wanneer?

Wij zijn een enthousiaste jeugdbeweging voor kinderen uit Veurne en omstreken. Tweewekelijks organiseren wij activiteiten, tijdens zo’n kindernamiddag spelen we allerlei plezante spelletjes en kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. Ieder jaar organiseren we ook speciale activiteiten: een bosspel, een filmactiviteit, sintfeestje en een strandspel. Daarnaast organiseren we ook weekenden, waarbij we er met ons allen een weekendje op uit trekken. Wanneer onze activiteiten en evenementen doorgaan kan je terugvinden op onze kalender.

Onze activiteiten vinden plaats op het speelplein Briekeljong (Noordstraat 146) en gaan altijd door op zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30. De grote groene poort gaat open om 13u45.

Voorheen waren we nog KSJ Roodkapjes Veurne, maar vanaf het werkjaar 2015-2016 gaan we als een KSA (Katholieke Studenten Actie) door het leven. Wil je meer weten over de werking in het algemeen? Neem dan zeker een gedrag op de site van KSA Nationaal .

Takken

Sloebers : 1ste en 2de leerjaar*
Springers : 3de en 4de leerjaar
Roodkappen : 5de en 6de leerjaar
Jim : 1ste en 2de middelbaar
Sim : 3de en 4de middelbaar

*Onze groep is gemengd in de jongste tak, de sloebers. Vanaf het 3de leerjaar gaan de jongens naar KSA Kerelstede Veurne . De meisjes blijven bij ons.

Contact

Als u een snel antwoord nodig hebt, contacteert u ons best via onze Facebook-pagina: Ksa Roodkapjes Veurne.

De hoofdleiding Pauline Gunst en Lotte Corneillie zijn bereikbaar via mail en telefoon. ksaroodkapjeshoofdleiding@hotmail.com of 0479/16.63.22 (Pauline) en 0456/01.15.17(Lotte).

Voor financiële vragen kan u terecht bij Kirsten Van Assche via ksaroodkapjesfinancien@hotmail.com.

Voor andere vragen kan u terecht bij de takverantwoordelijken:

Uniform

Ze zien ons al van ver aankomen, en niet alleen omdat we zo luid zingen, maar ook omdat we allemaal ons rood-blauw uniform dragen! Het is niet alleen om het te dragen, het is ook belangrijk, want zo kunnen de mensen ons herkennen en dat is belangrijk voor de verzekering.

 • Het sjaaltje (verplicht)
  Voor Sloebers, Springers, Roodkapjes, Jimmers en Simmers is het rood sjaaltje verplicht (€ 3). De leiding draagt ​​een roodblauw sjaaltje.
 • De T-shirt
  Dit T-shirt is er voor iedereen en is niet verplicht. Ze is verkrijgbaar in de maten 8 – 10 – 12 (kindermaat), XS – S – M – L – XL (damesmaat) en ze kost € 8.
 • Het koningsblauw hemd
  Vanaf de Jim kun je een donker- of koningsblauw hemd kopen om er schildjes op te naaien, dingen aan te hangen,… en vooral natuurlijk om op te vallen! De prijs van het hemd varieert van maat tot maat. De kleinere hemden (maat 30, 32, 34 en 36) kosten 26 euro. Vanaf maat 38 betaal je 30 euro voor een hemd. 
 • De trui
  Er is een lekker warme KSA-hoodie, kost € 26,00. Voor de leiding is er ook een leidingstrui.
 • De KSA-Roodkapjes Veurne trui: Sinds enkele jaren hebben wij onze eigen lichtblauwe truien! Deze hebben we in kindermaten (5/6jaar, 7/8jaar, 9/11jaar) deze kosten 20 euro. De volwassen maten zijn S, M en L en kosten 25 euro.

Bovenstaande onderdelen van ons uniform zijn allemaal te koop op onze startdag. Daar verkopen we nog extraatjes ook! Doorheen het jaar kan je ook terecht bij Rita De Hollander, Pannestraat 21, 058 31 49 49.

EXTRA:

 • De KSA-Roodkapjes Veurne drinkfles: dit is nog maar een gloednieuw artikel, maar wat is deze fijn! Een drinkfles met ons logo op inclusief een goed sluitende draaidop. Te koop voor 10 euro.

In de KSA-winkel en ook bij ons hebben we meer in aanbieding. Bij onze uniform verantwoordelijke zijn nog tal van leuke gadgets te vinden, zoals brooddozen, drinkflessen, kaarsen, stickers, wuppies, sleutelhangers, mutsen, schrijfgerief,…

Kampen

Iedere zomer organiseren wij twee kampen. Onze kleinsten, de sloebers, gaan van 2 tem 6 juli op klein kamp.

Met de oudere takken trekken we een beetje verder in België om er een spetterende afsluiter van de zomer van te maken. Springers, roodkappen, jim en sim gaan van 20 tem 28 augustus op groot kamp.

Evenementen

Om de activiteiten betaalbaar te houden en om spelmateriaal aan te kunnen kopen organiseren we als KSA ook allerlei evenementen. Zo organiseren we onder andere een fuif (Out of the blue) in samenwerking met de KSA Kerelstede, een ontbijt en een afhaal-evenement (kamp away), zomerbar,… Deze zijn allemaal te vinden op onze kalender.

Rekeningnummer

BE18 7388 1116 6865

Verhuur lokalen

Onze lokalen zijn niet te huur voor derden, overnachten door een andere jeugdbeweging is dus ook niet mogelijk.