Wat is KSA?

De afkorting staat voor Katholieke Studenten Actie. We zijn een enthousiaste jeugdbeweging die tweewekelijks activiteiten voorziet. Voorheen waren we KSJ Veurne, nu gaan we door als KSA Roodkapjes Veurne.

Wil je meer weten over de werking in het algemeen? Neem dan zeker een kijkje op de site van KSA Nationaal.


Onze groep is enkel gemengd in de jongste takken, de Kabouters en Sloebers. Vanaf dan gaan de jongens naar
KSA Kerelstede Veurne. De meisjes blijven bij ons.

Takken

Kabouters: 1ste leerjaar
Sloebers: 2de leerjaar
Springers: 3de en 4de leerjaar
Roodkappen: 5de en 6de leerjaar
Jim: 1ste en 2de middelbaar
Sim: 3de en 4de middelbaar

Waar?

De poort gaat open om 13u45 en de activiteit begint om 14u. Onze activiteiten vinden meestal plaats op het speelplein Briekeljong (Noordstraat 146). De activiteit eindigt om 16u30.

 Uniform

Ze zien ons al van ver aankomen, en niet alleen omdat we zo luid zingen, maar ook omdat we allemaal ons flashy uniform dragen! Het is niet alleen tof om te dragen, het is ook belangrijk, want zo kunnen de mensen ons herkennen en het is heel belangrijk voor de verzekering.

En wat is dat uniform dan?

 • Het sjaaltje (verplicht)
  Voor Sloebers, Springers, Roodkapjes, Jimmers en Simmers is het rood sjaaltje verplicht (€ 3). De leiding draagt een rood-blauw sjaaltje.
 • De T-shirt
  Deze T-shirt is er voor iedereen en is niet verplicht. Ze is verkrijgbaar in de maten 8 – 10 – 12 (kindermaat), XS – S – M – L – XL (damesmaat) en ze kost € 7,00.
 • Het donkerblauw hemd
  Vanaf de Jim kun je een donkerblauw hemd kopen om er schildjes op te naaien, dingetjes aan te hangen,… en vooral natuurlijk om op te vallen! Maten 30 tot en met 36 kosten € 22, maten 38 tot en met 50 kosten € 26.
 • De trui
  Er is een lekker warme KSA-hoodie, die kost €21,00. Voor de leiding is er ook een leidingstrui.

In de KSA-winkel en ook bij ons hebben we nog meer in aanbieding. Bij onze uniform verantwoordelijke zijn nog tal van leuke gadgets te vinden, zoals brooddozen, drinkflessen, kaarsen, stickers, wuppies, sleutelhangers, mutsen, schrijfgerief,…

Contact

 • Hoofdleiding: voor algemene vragen en opmerkingen.
  Jade Timperman en Janne Depotter  ksaroodkapjeshoofdleiding@hotmail.com
 • Uniform verantwoordelijke: voor al uw vragen omtrent uniform.
  Rita De Hollander, Pannestraat 21, 058 31 49 49
 • Financieel verantwoordelijke en Digit: voor al uw financiële vragen, inschrijving of wijzigingen persoonlijke gegevens.
  Leonie Laloo, ksaroodkapjesfinancien@hotmail.com