Wie zijn wij?

Wij zijn een enthousiaste jeugdbeweging met een energieke leidingsploeg die tweewekelijks activiteiten activiteiten. Deze activiteiten vinden plaats de zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30. De grote groene poort gaat open om 13u45. Onze groep is gemengd in de jongste takken, de Kabouters en Sloebers. Vanaf dan gaan de jongens naar KSA Kerelstede Veurne . De meisjes blijven bij ons.

Voorheen waren we nog KSJ Roodkapjes Veurne, maar vanaf het werkjaar 2015-2016 gaan we als een KSA (Katholieke Studenten Actie) door het leven. Wil je meer weten over de werking in het algemeen? Neem dan zeker een gedrag op de site van KSA Nationaal .

Voor een snel antwoord op uw vraag contacteert u ons best via onze Facebook-pagina!

Takken

Kabouters : 1ste leerjaar
Sloebers : 2de leerjaar
Springers : 3de en 4de leerjaar
Roodkappen : 5de en 6de leerjaar
Jim : 1ste en 2de middelbaar
Sim : 3de en 4de middelbaar

Waar?

Onze activiteiten vinden meestal plaats op het speelplein Briekeljong, Noordstraat 146.

 uniform

Ze zien ons al van ver aankomen, en niet alleen omdat we zo luid zingen, maar ook omdat we allemaal ons rood-blauw uniform dragen! Het is niet alleen om het te dragen, het is ook belangrijk, want zo kunnen de mensen ons herkennen en dat is belangrijk voor de verzekering.

En wat is dat uniform dan?

 • Het sjaaltje (verplicht)
  Voor Sloebers, Springers, Roodkapjes, Jimmers en Simmers is het rood sjaaltje verplicht (€ 3). De leiding draagt ​​een roodblauw sjaaltje.
 • De T-shirt
  Dit T-shirt is er voor iedereen en is niet verplicht. Ze is verkrijgbaar in de maten 8 – 10 – 12 (kindermaat), XS – S – M – L – XL (damesmaat) en ze kost € 7,00.
 • Het koningsblauw hemd
  Vanaf de Jim kun je een donker- of koningsblauw hemd kopen om er schildjes op te naaien, dingen aan te hangen,… en vooral natuurlijk om op te vallen! Maten 30 tot en met 36 kosten € 22, maten 38 tot en met 50 kosten € 26.
 • De trui
  Er is een lekker warme KSA-hoodie, kost € 21,00. Voor de leiding is er ook een leidingstrui.

In de KSA-winkel en ook bij ons hebben we meer in aanbieding. Bij onze uniform verantwoordelijke zijn nog tal van leuke gadgets te vinden, zoals brooddozen, drinkflessen, kaarsen, stickers, wuppies, sleutelhangers, mutsen, schrijfgerief,…

Contact

 • Hoofdleiding : voor algemene vragen en opmerkingen.
  Phara Degraeve en Jolien Pinceel:    ksaroodkapjeshoofdleiding@hotmail.com
 • Uniform verantwoordelijke : voor al uw vragen over uniform.
  Rita De Hollander, Pannestraat 21, 058 31 49 49
 • Financieel verantwoordelijke en Digit : voor al uw financiële vragen, inschrijving van wijzigingen persoonlijke gegevens.
  Jana Rooms,  ksaroodkapjesfinancien@hotmail.com