26/04/2016

Gouwdag!

KSA Roodkapjes Veurne

Hallo iedereen!

Afgelopen zaterdag stonden we allemaal om 9u klaar aan het station van Veurne, met de bedoeling om er een prachtige dag van te maken. Iedereen ging mee op Gouwdag: de kabouters, de sloebers, de springers, de roodkappen, de jim en de sim. Iedereen was dolenthousiast en dat halfuurtje in de trein ging dan ook heel erg snel voorbij.

We werden heel goed ontvangen in Torhout: er was een vuurspuwer, een draak en een welkoms-team van Chinezen. Het thema was immers ‘oosters’. Daarna konden we zien hoe de ‘celemoniemeestels’ een prachtige troon klaarmaakten voor de ‘Oppelpanda’, maar die werd ontvoerd door de slechteriken uit de Verboden Stad! Alle ksa’ers moesten helpen om de slechterik te vinden.

Per tak mochten we samenwerken met andere groepen uit West-Vlaanderen. Wanneer we eindelijk wisten wie de ontvoerder was, konden we genieten van onze heerlijke picknick. In de namiddag werden we per tak opgedeeld en moesten we opdrachten vervullen om de Opperpanda te bevrijden uit de gevangenis. Iedereen was dolenthousiast en de wind en de regen konden ons niet deren. We speelden ons gewoon warm!

Op het einde van de middag kwam alles goed. De Opperpanda werd bevrijd en het was tijd voor een feestje! Zelfs de slechteriken mochten meedoen. Na een leuke dag vol beweging en spelletjes was het tijd om weer naar huis te gaan. Eenmaal aangekomen in Veurne, konden we rekenen op een leuk ontvangstcomité bestaande uit ouders.

Bedankt om er met ons zo’n toffe dag van te maken!