23/02/2016

Een magische Kaloeberdag in het sprookjesbos…

KSA Roodkapjes Veurne

Er was eens een groep enthousiaste sloebers en kabouters die zich een dag wilden uitleven in het sprookjesbos van de KSA. Toen ze er aan kwamen werden ze opgewacht door tal van sprookjesfiguren. Samen met Max en Hanne gingen ze op ontdekkingstocht en kwamen ze van alles tegen. Zo moesten ze Hans en Grietje helpen met het bouwen van een nieuw peperkoekenhuisje, want dat was helemaal opgegeten… Ook moesten de Kaloebers hun beste tekenkunsten bovenhalen en een heus portret tekenen van de boze koningin. Toen we Doornroosje tegenkwamen kregen we medelijden met haar omdat ze al zolang lag te slapen dus knutselden we toeters om haar wakker te maken.
Van al dat helpen kregen Hanne en Max honger dus zochten we samen met de sloebers en kabouters een mooi plaatsje uit om onze lunch op te eten.
In de namiddag kregen we een sms’je van de mama van Max en Hanne. Ze stuurde dat de toverpoorten bijna zouden sluiten! Er was wel een klein probleem, want Max was de weg naar huis vergeten. Gelukkig waren er veel sprookjesfiguren die de kaloebers wilden helpen. Door opdrachtjes uit te voeren en steentjes in de wensput te gooien, vonden onze sloebers en kabouters de weg naar de magische toverpoort. Na een lange, maar magische dag konden ze naar huis en ze leefden nog lang en gelukkig.

Enkele foto’s van deze leuke dag kun je hier Kaloeberdag 2016 bekijken!