03/07/2013

Dag 1: met Suske en Wiske naar Zonnebeke

Louis Lermytte

Dag lieve mama’s en papa’s,

Met een dikke knuffel en een smakkerd van een zoen namen we deze ochtend afscheid om eindelijk op kamp te vertrekken. Na een luidruchtige busrit kwamen we aan in Zonnebeke, dat zijn naam voor één keer niet gestolen had. Het smeren van de zonnecrème ging echter minder vlot, met heel wat witte sloebers als gevolg. De leidsters stonden gelukkig graag klaar om een handje toe te steken. We hadden ook heel veel plezier met het maken van onze bedden, voor velen een groter avontuur dan verwacht. Verder maakten we ook kennis met Suske, Wiske, professor Barabas (voor de gelegenheid professor Kierewiet) en tante/mama (niet voor iedereen geheel duidelijk) Sidonia. De sloebers hebben al een teletijdsmachine geknutseld, waarmee Schanulleke per ongeluk weggeflitst werd. Gelukkig vonden we haar al heel snel terug, in het discotijdperk dan nog wel. Benieuwd hoe dat zal aflopen!

Tot morgen, dan vertellen we jullie heel wat meer over onze avonturen hier.

 

Wist je dat…

… we vandaag superlekkere knuffelhuffeltjes met barabasbrouwsel aten? En vitamientjes als dessert, jummie!

… Thijs als een echte melkkoe de voederbak mocht uitproberen toen we de boer bezochten?

… de ribben van Staf zo danig hard zijn dat de neus van Ruth gebarsten is?

… Marte de afwas ging doen met haar badhanddoek?

…Bjarne net zoals de koeien zijn neus probeerde te kuisen met zijn tong? Het is helaas niet gelukt.

…de romantiek er hier van af druipt?

…je de kamer van Marie, Wout, Warre, Marte, Bo, Ferre,  Joppe en Kaat enkel met een wachtwoord mag betreden? Het wachtwoord is trouwens ‘wachtwoord’, maar ssssst, dat is een geheim.

…leidster Emma een ‘splaakgeblek’ heeft?

…Elien en leidster Stefanie niet op tijd aan de kant konden springen toen een koe plots besloot haar behoefte te doen?  Gelukkig konden ze er alletwee heel hartelijk om lachen.

…Kenji dacht dat de eerste wereldoorlog zich in negentienduizendveertien afspeelde?

… er zodanig veel sloebers mee zijn op kamp dat de leidsters in de toneelruimte moeten slapen? Gelukkig vinden ze dat helemaal niet erg en zijn ze superblij dat al die enthousiaste sloebers graag mee op kamp wilden.